کد خبر: شیرین‌کننده‌های-مصنوعی،-قاتل-باکتر
۱۱ مهر ۱۳۹۷، ۹:۲۸
به گزارش طبنا (خبرگزاری سلامت) از دیلی‌میل، باکتری‌های روده سالم در عملکردهای مختلف بدن، از تنظیم هورمون‌ها گرفته تا جذب مواد مغذی، هضم و سیستم ایمنی بدن، در ارتباط هستند. دانشمندان سنگاپور علاوه بر آسپارتام، شیرین‌کننده‌های سوکرالوز، ساخارین، نئوتام، ادوانتام و اسسولفام پتاسیم-کا، را نیز بررسی کردند. در تولید ۱۰ نوع مکمل ورزشی، از این نوع شیرین‌کننده‌ها استفاده می‌شود. دانشمندان متوجه شدند، وقتی این شیرین‌کننده‌ها در روده قرار می‌گیرند، در بدن تولید سم می‌کنند و هر چه مقدار این مواد بیشتر باشد، مقدار سم نیز بیشتر می‌شود. این سم می‌تواند جمعیت باکتری‌های مفید روده را به خطر اندازد. نوشابه‌های رژیمی که در حال حاضر در بازار وجود دارند، آنگونه که تصور می‌شود، سالم نبوده و گزینه مناسبی نیستند. این شیرین‌کننده‌ها علاوه بر سمی بودن، فرد را در معرض مشکلاتی چون چاقی، سرطان، دیابت نوع ۲، سردردهای میگرنی و حتی سمیت کبد قرار می‌دهند. از طرفی، از آنجایی‌ که آنها نسبت به فرآیند تصفیه فاضلاب، مقاومت از خود نشان می‌دهند، آلوده‌کننده محیط‌زیست هم محسوب می‌شوند. شیرین‌کننده آسپارتام، به تنهایی، در بیشتر خوراکی‌های بدون قند و کم‌کالری و همچنین نوشیدنی‌ها، یافت می‌شود. در سال ۲۰۱۵ مشخص شد که آسپارتام در بیش از 6 هزار محصول وجود دارد و تقریبا ۲۰۰ میلیون نفر از سراسر دنیا، این محصولات را مصرف می‌کنند. از این محصولات می‌توان به نوشیدنی‌های غیرالکلی گازدار، آدامس، دسرهای مختلف و برخی ویتامین‌ها اشاره کرد. آسپارتام به دلیل اینکه از ساکارز، حداقل ۲۰۰ برابر، شیرین‌تر است، عملا بدون کالری محسوب می‌شود و در بیشتر محصولات وجود دارد. از وقتی که در بریتانیا‌، روی شکر مالیات بستند، بیشتر کارخانه‌ها برای فرار از این مالیات، از این شیرین‌کننده‌ها در محصولات‌شان استفاده می‌کنند. به گزارش طبنا، محققان معتقدند این شیرین‌کننده‌ها، علاوه بر صدمه‌زدن به باکتری‌های روده و ایجاد مشکلاتی چون چاقی و دیابت، می‌توانند مصرف‌کننده را در معرض خطر سکته مغزی و زوال عقل نیز قرار دهند. بنابراین بهترین راه پیشگیری از تمام مشکلات مطرح شده، مصرف نکردن این شیرین‌کننده‌هاست. مترجم: نادیا زکالوند

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha