کد خبر: تولید-دارویی-برای-سرکوب-اشتها
۸ بهمن ۱۳۹۷، ۱۲:۳۰
به گزارش طبنا (خبرگزاری سلامت) از دیلی‌میل، دانشمندان یک مدار مغزی در موش‌ها پیدا کردند که آنها را تشویق به خوردن غذاهای ناسالم می‌کند. وقتی این مدار با دستکاری دانشمندان از کار افتاد، این جوندگان دیگر به دنبال خوراکی‌های خوشمزه و چاق‌کننده نبودند. محققان امیدوارند به دنبال این کشف، دارویی تولید کنند که بتواند با وسوسه خوردن یک تکه شکلات، مقابله کند. از هر سه بزرگسال در ایالات متحده، دو نفر چاق یا دارای اضافه وزن هستند و بنابر آمار سال ۲۰۱۶، ۲۶ درصد از بزرگسالان بریتانیایی هم چاق بودند. تجربه نشان داده است گرفتن رژیم‌های غذایی متنوع و پرهیز از خوردن غذاهای چرب، فرد را به مصرف خوراکی‌های ناسالم، بیش از پیش متمایل می‌کند. محققان برای تعیین اینکه کدام یک از شبکه‌های مغز، فرد را به سمت این نوع خوراکی‌ها سوق می‌دهد، موش‌های آزمایشگاهی را به مدت ۳۰ روز، تحت رژیم غذایی کم‌چرب قرار دادند. سپس آنها به موش‌ها یاد دادند، با فشار دادن یک اهرم، غذاهای چرب و خوشمزه، درخواست کنند و سپس دفعاتی را که موش‌ها به سراغ این نوع خوراکی‌ها می‌رفتند، حساب کردند. در مرحله بعدی آزمایش، محققان طی یک عمل جراحی، جلوی اثربخشی گیرنده شیمیایی NMUR2  موجود در هیپوتالاموس مغز نیمی از جوندگان را گرفتند. این بخش از مغز، اشتها را تنظیم می‌کند و گیرنده شیمیایی NMUR2، مقدار مصرف غذا و وزن بدن را کنترل می‌کند. محققان پس از عمل جراحی روی مغز جوندگان، آزمایش‌های خود را تکرار کردند و دریافتند که این موش‌ها دیگر علاقه‌ای به خوردن غذاهای چرب و ناسالم نداشتند. اشتیاق خوردن غذاهای چرب – که فست فودها هم در میان این نوع خوراکی‌ها جای دارند- یکی از دلایل اصلی پرخوری و چاقی ناشی از آن است. وقتی افراد تلاش می‌کنند از خوردن غذاهای ناسالم دوری کنند، برعکس، اشتهای آنها برای خوردن این غذاها، بیشتر می‌شود و پرخوری می‌کنند. بدتر از همه، هرقدر از خوردن غذاهای چرب دوری کنیم، همانقدر به خوردن این نوع غذاها، متمایل می‌شویم. به گزارش طبنا، محققان دانشگاه تگزاس امیدوارند بتوانند با این کشف، به افراد کمک کنند تا جلوی اشتهایشان در برابر غذاهای چرب و ناسالم را بگیرند و چاق نشوند. مترجم: نادیا زکالوند

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha