به گزارش طبنا (خبرگزاری سلامت)، دکتر بهادر حاجیمحمدی در با اشاره به اینکه در کشور ما سه نوع تهدیگ لذیذ و پرطرفدار وجود دارد، اظهار کرد: این سه نوع شامل تهدیگ برنج، تهدیگ نان و تهدیگ سیبزمینی است.
وی با بیان اینکه تهدیگ سیبزمینی در صورت طبخ نامناسب میتواند سرطانزا باشد، گفت: هنگامی که اغذیه غنی از کربوهیدارات طی زمان مدیدی در معرض دماهای بالای 120 درجه سانتیگراد قرار میگیرند، سم سرطانزای آکریلامید در آنها تولید میشود.
رئیس مرکز تحقیقات سلامت و ایمنی غذای دانشگاه علوم پزشکی یزد، با اشاره به اینکه سم آکریلامید یکی از عوامل ابتلا به ناباروری و سرطان است، افزود: بهطور کلی خطر سرطانزایی در اثر حرارت بیش از حد همه انواع تهدیگها وجود دارد.
وی دلیل بیشتر بودن احتمال خطر سرطال و ناباروری در تهدیگ سیبزمینی را ترکیبات موجود در آن دانست و بیان کرد: مقدار قندهای پیشساز سم آکریلامید در سیبزمینی بسیار بیشتر از برنج یا گندم است.
حاجی محمدی تصریح کرد: خطر سرطانزایی و ناباروری در اثر طبخ نامناسب تهدیگ سیبزمینی بیشتر از تهدیگ نان یا تهدیگ برنج است.
وی در ادامه با بیان اینکه هدف از اعلام این خبر منع مصرف سیبزمینی نیست، گفت: استفاده از حرارت ملایم در حین طبخ یکی از ضرورتهای اجرایی در پخت و پز است و تهدیگی مناسب است که قهوهای رنگ باشد.
بازرس انجمن علمی بهداشت و ایمنی مواد غذایی ایران، در پایان با اشاره به اینکه برشته شدن بیش از حد تهدیگ مهمترین عامل خطر است، خاطر نشان کرد: اگر رنگ تهدیگ سیبزمینی طلایی روشن باشد، خطری وجود ندارد اما هر چه رنگ تهدیگ سیبزمینی تیرهتر باشد احتمال وجود سم آکریلامید بیشتر است.(ایسنا)
نظر شما