دکتر احمد شواخی در گفتوگو با طبنا(خبرگزاری سلامت)، درباره رفلاکس معده اظهار کرد: رفلاکس معده یکی از شایعترین بیماریهای گوارشی است که موجب برگشت محتویات معده به داخل مری میشود و مشکلاتی را در بلع غذا به وجود میآورد.
این فوق تخصص گوارش و کبد اضافه کرد: برگشت یا گیر کردن غذا در حین تناول از شایعترین عوامل بروز رفلاکس معده است همچنین برخی بیماران حس میکنند چیزی در گلویشان گیر کرده یا آب دهانشان شور و تلخ است.
وی با بیان اینکه خوردن پیاز باعث رفلاکس معده میشود، افزود: استرس، داشتن عادات غذایی نامناسب، وزن اضافه، چاقی، خوردن غذاهای تند و ترش و نشستنهای طولانی مدت نیز سبب رفلاکس معده میشود.
شواخی عنوان کرد: افراد مبتلا به رفلاکس معده بهتر است 2 ساعت قبل از خواب غذایی میل نکنند و تا حد امکان از مصرف چای، نوشابه، پیاز خام و نعنا اجتناب کنند چراکه در برخی از افراد سبب تشدید علائم رفلاکس معده میشود. همچنین مصرف میوههای پرتقال و نارنگی نیز برای این افراد توصیه نمیشود.
وی با بیان اینکه کاهش وزن در درمان رفلاکس معده موثر است، یادآور شد: پرهیز از استعمال سیگار، رعایت رژیم غذایی سالم و انجام تمرینات منظم ورزشی در جهت کاهش علائم رفلاکس معده همچون سوزش سردل و جناغ سینه بسیار موثر است.
این فوق تخصص گوارش و کبد خاطرنشان کرد: درمان رفلاکس معده بر اساس شدت علائم است به این معنا که اگر افراد کمتر از یک تا 2 روز در هفته مبتلا به این مشکل شوند با رعایت اصول صحیح تغذیهای میتوانند در رفع آن بکوشند و اگر بیش از 2 روز باشد و زندگی روزه مره آنها را مختل میکند داروهایی مناسب توسط پزشک متخصص تجویز میشود اما آنچه که حائز اهمیت بوده این است که حتی پس از قطع مصرف دارو ممکن است دوباره دچار علائم رفلاکس معده شوند.
نظر شما